Light Pink Pointer

26 Temmuz 2021 Pazartesi

Prenses Kaguya Masalı | Anime Yorumu

Hepinize selamlar. Bugün sizlere sevgili DeepTone’un önerisi ile Isao Takahata’nın yönetmenliğini yaptığı “Prenses Kaguya Masalı” isimli animeyi inceliyorum. Umarım bu incelememden hoşnut kalırsınız. O zaman daha fazla sizleri bekletmeden incelememe geçiyorum.

Ne anlatıyor?

Bambu kesicisi olan yaşlı bir adam günün birinde bambuları keserken bir
bambunun büyülü bir şekilde parladığını görür ve hemen bambunun yanına gider. Bambu bir anda hızlıca büyür ve içinden parmak boyutunda bir kız çıkar. Bu olayla şoka giren bambu kesicisi kızı alır ve evinin yolunu tutar. Eşi ve kendisi bu çocuğa bakma kararı alırlar. Ama çocuk oldukça gariptir. Aşırı hızlı büyüyordur. Yine de aile kendi öz evlatlarıymış gibi bu kıza bakarlar.

Günün birinde bambu kesicisi tekrardan işine dönerken bir başka büyülü bambuyla daha karşılaşır. Bu bambudan da bir sürü altın ve kumaş çıkar. Bunun üzerine bambu kesici evine gider ve eşine bu altınların ve kumaşların cennetten geldiğini ve bununla kıza bir köşk yaptırıp hak ettiği biçimde kızı prenses gibi yaşatmaları gerektiğini söyler.

Bu zamana kadar köyde yaşayan kız ise bu ani değişime ayak uydurmaya çalışırken başına gelecek üzücü olaylardan habersizdir. Kızın mutluluğu için yapılan bunca şey gerçekten de kızı mutlu ediyor mudur?

Benim düşüncelerim neler?
Çok ama çok tatlı bir filmdi. Çizimler çok sevimliydi. Renk tercihinde yumuşak ve açık tonların tercih edilmesi isabetli bir karar olmuş. Çizimler aşırı profesyonel değildi ve bence bu animeyi daha da güzelleştiriyor.

Aslında filmden bir sürü mesaj çıkarılabilir. İnsanların başkalarının nasıl mutlu olacağını bilmeden onları mutlu etmeye çalışması ama onlara mutluluktan çok üzüntü getirdiklerinden habersiz olmasına, prenseslerin ve diğer birçok soylu kadının nasıl da kendilerini kabul ettirmek için değişmesi gerektiğine ve saçma nezaket kurallarına uymak zorunda olmasına kadar bir sürü mesaj çıkarılabilir ortaya. Kaguya’yı bu konuda çok olgun buldum. İstediği gibi hareket eden ve asla kendinden ödün vermeyen çok tatlı bir karakter.

Erkekler konusunda da tutumu çok iyiydi. Güzelliğinden dolayı çok seveni var tabii. Tüm soylu talipleri kendisine boş övgüler yağdırırken Kaguya onlara eğer kendisini seviyorlarsa kendisini benzettikleri bütün o değerli eşyaları getirmelerini ister. Bunun üzerine şoka giren talipler 3 yılın ardından kendilerince Kaguya’yı kandırmaya çalışırlar. Ama Kaguya bunların farkındadır ve gereken cevabı da bu kendini bilmezlere verir. “Demek ki sizin gözünüzde değerim bu kadarmış.” diyerek de kalbimizde özel bir yer kazanıyor bu prenses.

İzlerken duygulandığım ve sıcacık gülümsediğim bir filmdi. Sevgili Deeptone’a bu önerisi için çok çok çok teşekkürler!

Siz “Prenses Kaguya Masalı”nı izlediniz mi? Sizin düşünceleriniz neler?

İncelememi okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Kendinize çok dikkat edin, sevgiyle kalın…

Bu animeye puanım: 10/10

 




9 yorum:

  1. oleey en sevdiğim animee gelcam yineğğğ :) aıı o zamansa izlemediysen eğer, ernest ve celestine olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen efendim. Yazıldılar listeye. 😉😁

      Sil
  2. Ben de izleyecektim fırsat olmadı. :) Renkler çok açıkmış ama ben daha canlı sert tonda renkleri seviyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii herkesin zevki farklı ama umarım izleyince beğenirsiniz. Pişman olmazsınız. :)

      Sil
  3. Çok anime izleyen biri değilim ama bunun konusu baya tatlı görünüyor, mutlaka bakacağımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izleyince beğenirsiniz. Gerçekten çok tatlı bir anime. :)

      Sil
  4. ay evet yaaaa bambu kızııı piremses, sonra erkeklere sölediği evet evet, defalarca izlenip mutlu olunur kaguya ileee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle defalarca izlenir. Çok çok tatlıydı! :)

      Sil
  5. Teşekkür ederim! İzlediğinde yorumunu okumayı çok isterim. Senin incelemelerinin yeri çok ayrı. :)
    Hafiften yavaş akıyor ama çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil