Light Pink Pointer

13 Temmuz 2021 Salı

Ateş Böceklerinin Mezarı | Anime Yorumu

Hepinize selamlar. Bugün sizlere Isao Takahata’nın yazıp yönettiği Savaş/Dram türündeki “Ateş Böceklerinin Mezarı”nı inceliyorum. Umarım bu incelememden memnun kalırsınız. O zaman sizi daha fazla bekletmeden incelememe geçiyorum.

Ne anlatıyor?

Japonya’nın Amerika ile savaşta olduğu dönemde yaşayan Seita ve kız
kardeşi Setsuko, kendilerini bu savaştan korumak zorundadır. Ama açlık, evsizlik ve kan kokan bu havayla gerçekten de yaşamak mümkün müdür? Umutlarını ve gülücüklerini armağan ettikleri Ateş böcekleri bile ellerinde yavaş yavaş ölmeye başlarken umut etmek için gerçekten de bir sebep var mıdır?

Benim düşüncelerim neler?

O kadar üzücü ve o kadar etkileyici bir filmdi ki… Ghibli Stüdyo’dan da başka bir şey beklemezdim zaten. Savaş’ın insanlar üzerindeki baskısı, açlıktan ve bombalardan dolayı ölen insan bedenleri ve çocuk ağlamalarıyla dolu oldukça yürek burkan bir filmdi.

Seita’nın ailelerindeki herkesi kaybetmesi ile yüklendiği ağır sorumluluklar ile Setsuko’ya bakmaya çalışması hem yüzümüzde buruk bir gülümseme bırakıyor hem de ister istemez gözlerimizin dolmasına sebep oluyor.

Kendi küçücük dünyalarına sığdırdıkları koskocaman umutlar ve gülücüklerle bu iki kardeşin hayatta kalmaya çalışışını izliyoruz film boyunca.

Belirtmeden geçemeyeceğim ki çizimler efsaneydi. Ghibli Studio'dan izlediğim "Yürüyen Şato"da olduğu gibi burada da çizimlerin ön plana çıktığını söyleyebilirim. 

Siz “Ateş Böceklerinin Mezarı”nı izlediniz mi? Sizin düşünceleriniz neler?
İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Kendinize çok iyi bakın, sağlıcakla ve sevgiyle kalın…

Bu animeye puanım: 9/10

 


3 yorum:

  1. heeey takahata en sevdiğim baksana bu ateş böcekleri de iyi bir de bu yönetmenin şu filmlerini izlesene ama noluur, dün gibi, en sevdiğim komşularım veeeee prenses kaguyaaaa heyooooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldım listeye. Annemle izleyeyim bari gelince. 😄 Anime maratonu oldu bu hafta. :)

      Sil
  2. Gerçekten çok duygusaldı. İzlemeli,izlettirilmeli. :,)

    YanıtlaSil