Light Pink Pointer

31 Aralık 2020 Perşembe

Levana | Kitap Yorumu

Hepinize selamlar. Bugün sizlere Marissa Meyer'in yazdığı “Ay Günlükleri” serisinin ara kitabı olan “Levana”yı inceleyeceğim. Umarım bu incelememden hoşnut kalırsınız. O zaman sizi bekletmeden hemen incelememe geçiyorum.

Ne anlatıyor?

Kraliçe Levana belki de Ay Ülkesi’nin görüp görebileceği en zalim kraliçeydi. Sadece Ay Ülkesi’nin değil, tüm bir galaksinin görüp görebileceği en zalim kraliçeydi. Ama belki de her kötünün arkasında olduğu gibi onunda arkasında birtakım kötü anılar ve hikâyeler yatıyordur? Aşkın, yalanın ve ihanetin kol gezdiği saray koridorları kanıyordu. Ve bu kan, her yeri kaplayacaktı…

Benim düşüncelerim neler?

Kitabı okurken arkada çalan hüzünlü müzikten mi yoksa gerçekten de kendisine üzüldüğümden mi bilmiyorum ama Levana’nın yaşadıkları beni etkiledi. İçine doğduğu yalanlarla örülmüş yaşam tarzında kimse onu sevip saymıyor ve itip kakıyorlardı. Yaşadığı sorunlar kendisi psikolojik yönden öyle bir etkilemiş ki birçok şeyi takıntı haline getirmiş. Çevresinden yıllar boyu göremediği saygı ve sevgiyi kendi tahtından ve halkından görmeyi istiyor ama aslında hem kendi benliğini kaybediyor hem de halkının kendisinden daha da korkmasını ve tiksinmesini sağlıyor. Çırpındıkça dibe batıyor. Küçükken yaşadığı korkutucu bir olay sebebiyle yüzü ve vücudu bakılamayacak halde. Ördüğü büyülü maskelerle her ne kadar bunu örtmeye çalışsa da aslında zaten söylediği ve uyguladığı yalanlarla hayatına bir maske takmıştı. Âşık olduğu adamın kendisinden hoşlanmadığını bile bile ona kendisini sevdirmek için yine büyülerini kullanmıştı. Sevilmeye açtı. Daha önce tatmadığı bu duyguya delicesine açtı. İstemediği birine dönüşüyordu ama yadırgamamaya başlamıştı kendini. Gözü dönmüştü. Peki, gerçekten de sahip olduğu bu taht ve ülke ona çocukluğunun travmalarını ve sahte ilişkiler kurduğu çevresini unutturabilecek miydi?

Sizin “Levana” hakkındaki düşünceleriniz neler? “Levana”yı daha önce okumuş muydunuz?

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Kendinize çok iyi bakın, evde kalın…

Serinin ilk kitabı olan Cinder için yaptığım incelemeye ulaşmak için tıklayınız.

Serinin ikinci kitabı olan Scarlet’a yaptığım incelemeye ulaşmak için tıklayınız.

Serinin üçüncü kitabı Cress için yaptığım incelemeye ulaşmak için tıklayınız.

Bu kitaba puanım: 8/10

 

6 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için sevgili İlkay! Thorne gerek muzipliğiyle gerekse arkadaşlığıyla benim de gönlümde ayrı bir yer edindi. Serinin son kitabı olan Winter'ı okuyorum umarım güzel bir şekilde biter. Çokça sevgiler! :)) <3

    YanıtlaSil
  2. Kitap yorumlarınız bence çok güzel. Çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim o sizin yorumunuzun güzelliği.🌸

      Sil
  3. Thanks you! Released post very spectacular!
    Teşekkürler! Oldukça harika görünüyor. Çok güzel yazı olmuş. Tek kelimeyle harika! Ne desem bilemedim. Yapay Zeka Mühendisliği adı altında ilk ve tek yapay zeka platformuyuz. Vay canına. Oldukça iyi.
    Türkiye Yapay Zeka
    Best Regards!

    YanıtlaSil