Light Pink Pointer

17 Mayıs 2020 Pazar

Cadı Avcısı | Kitap Yorumu


Hepinize selamlar. Bugün sizlere Virginia Boecker’ın yazdığı “Cadı Avcısı” kitabını inceleyeceğim. Umarım bu incelemem sizin için faydalı olur. Uzatmadan incelememe geçiyorum.

Ne anlatıyor?

Elizabeth Grey, kraliyetin sahip olduğu en başarılı ve seçkin cadı avcısıdır. Sadakatle bağlı olduğu Kraliyet’e karşı tüm görevlerini yerine getirmektedir. Ama bir gün Kraliyet’e karşı yaptığı onca fedakârlığa rağmen Kraliyet, Elizabeth’i büyücü olmakla suçlar.

Bunun üzerine hapse atılıp yakılmak üzere bekletilen Elizabeth’in yardımına hiç beklemediği bir el uzanır. En büyük düşmanı ve kraliyetin en yetenekli büyücüsü Nicholas Perevil’indir bu el. Nicholas, Elizabeth’i kurtarır ancak Nicholas’ın bir şartı vardır:

Elizabeth, Nicholas’ın üzerindeki laneti kaldıracaktır.

Bunun üzerine Elizabeth, Nicholas ve onun yanındaki diğer büyücülerle kalmaya başlar. Ancak bir sorun daha vardır. Nicholas ve yanındaki diğer büyücüler Elizabeth’in bir cadı avcısı olduğunu bilmemektedirler. Ve eğer bunu öğrenirlerse Elizabeth’in başı olduğundan da fazla belaya girecektir. İhanetler ve sihir ile bezenmiş bu hikâyede iyinin kim olduğu tartışılacak ve tüm gerçekler ortaya çıkarılacaktır. Elizabeth’in kalbi bir Şifacı için çarpmaya başladığında ise işler iyice garip bir hal almaya başlar…

Benim düşüncelerim neler?

Çok güzel bir kitaptı. Kitap hakkındaki incelemeleri okumadığımdan da benim için aslında sürprizlerle dolu oldu. Bana kalırsa kitabın tek sorunu sonuydu. Sonu bence daha çarpıcı bitmeliydi. İllüzyon ile gerçeğin o keskin ayrımını daha iyi hissetmeliydik. Yani sonu beni pek etkilemedi. Normalde kitaplar bittiğinde ağzım bir karış açık bir şekilde kitabın bitmesinden kaynaklanan mutlu bir buruklukla kitabın kapağını kapardım. Ama bu kitapta pek öyle olmadı maalesef. Sonu beklediğim gibi şaşalı bitmedi.  Bu yöndendi bence kitabın tek eksiği. Onun dışında fazlasıyla güzeldi. Okurken elimden bırakamadım. Kitabın arkasında da bahsedildiği üzere bir fantastik kitapta olması gereken her şey var: ihanet, büyü, kılıçlar…

Dediğim gibi oldukça hoş ve etkileyici bir kitaptı. Kapak tasarımının üç boyutluymuşçasına olması da ayrı bir hoştu.
Umarım bu incelemem sizin için faydalı olabilmiştir. Kendinize çok ama çok dikkat etmeniz ve evde kalmanız dileğiyle…

Bu kitaba puanım: 8/10

Alıntılar

“En büyük düşmanınızın dövüştüğünüz şey değil, korktuğunuz şey olduğunu anlayacaksınız.”

“Kendini hangi durumda bulursan bul, imkânsız veya mümkün görünmese bile sana doğru geleni yap. Ve inançlı ol. Gerisi kendiliğinden gelir.”




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder