Light Pink Pointer

15 Nisan 2020 Çarşamba

Alaycı Kuş | Kitap Yorumu


Hepinize selamlar! Bugün sizlere Suzanne Collins’in yazdığı “Açlık Oyunları“ serisinin 3. Devam kitabı olan “Alaycı Kuş” kitabını inceleyeceğim. Umarım beğenirsiniz. Eğer “Açlık Oyunları” ve “Ateşi Yakalamak” kitaplarını okumadıysanız bu incelememi okumanızı önermem. Öğrenmek istemeyeceğiniz şeyler öğrenebilir ve heyecanınız kaçabilir. “Açlık Oyunları” ve “Ateşi Yakalamak” kitapları için yaptığım incelemelere göz atmak isterseniz diye linklerini size bırakıyorum.

Açlık Oyunları kitabı için yaptığım inceleme:https://depresifpatates.blogspot.com/2020/04/aclk-oyunlar-kitap-yorumu.html

Ateşi Yakalamak kitabı için yaptığım inceleme:
https://depresifpatates.blogspot.com/2020/04/atesi-yakalamak-kitap-yorumu.html

Ne anlatıyor?

Katniss Everdeen 13. Mıntıka hakkında bildiklerinin tamamen yalan çıkması üzerine isyanın Alaycı Kuş’u olur. Kıvılcımları ateşe döndüren Katniss, Başkent’i yoldaşlarıyla birlikte devirmeye çalışırken kimseye güvenmemesi gerektiğini en zor yollardan öğrenir. Peki, Katniss Başkent’i devirebilecek mi ve bu yolda nelerle karşılaşacak?

Benim düşüncelerim neler?

Son sayfalarda öylesine üzüldüm ki hafiften gözlerimin dolmasına engel olamadım. Genelde serilerin son kitabında ister istemez duygulanırım. Bende böyle bir huy var. Sanki bir devir kapanıyormuş gibi hissederim. Açlık Oyunları serisi benim için özel serilerden bir tanesi oldu. Tek rahatsız olduğum şey Katniss’in birtakım saçma hareketleriydi. Hep Peeta ile hem de Gale ile yaşadığı şeyler beni rahatsız etti. Bunun dışında her şey harikaydı.

Bu incelemem biraz kısa oldu bunun için affınıza sığınıyorum. Alaycı Kuş’u bugün 200 sayfadan fazla okuyarak bitirdiğimden ve online sınava girdiğimden gözlerim fazlasıyla ağrıyor. Bu yüzden de incelememi biraz kısa tuttum. Göz numaram biraz yüksek malum bu yüzden biraz kısa oldu. 

Bu incelememi okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Kendinize çok iyi bakmanızı diliyor sevgiler gönderiyorum!

Bu kitaba puanım: 8/10

9 yorum:

  1. Yorumun için çok teşekkür ederim sevgili İlkay! :)
    Ehehehe üzümlü kekim :D Gale için ben de öyleyim. Yani sevdim mi sevmedim mi pek karar veremedim. İlk kitapta iyiydi de diğer iki kitapta düşüncelerim biraz değişti. :)
    Yorumun için tekrardan çok teşekkür ederim. Seriyi okuyan biriyle konuşmak çok hoş. Kendine lütfen çok iyi bak koskocaman sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  2. Farklı ve ilginç bir kitap, not aldım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! :)
      Asıl ben teşekkür ederim incelememi okuduğun için. :) Kendine çok iyi bakman ve kucak dolusu sevgilerle kalman dileğiyle!

      Sil
  3. İlginç bir kitaba benziyor,meydan okuma için geldim ve bloğunuzu bu sayede tanıdım,
    Bursa'dan sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Bloğuma hoş geldiniz! :)
      Meydan okumayı şimdi yayımlayacağım. Umarım ki hoşunuza gider. Benden de Bursa'ya kocaman sevgiler! :)


      Sil
  4. Alaycı kuş kitabı ilk defa duydum okuyabilirmiyim okuyabilirim ama üzücü kısımlar var galiba biraz rahatlayınca okumalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar! :)
      Serinin ilk kitabı olan "Açlık Oyunları"nı okuduktan sonra "Alaycı Kuş" kitabını beğeneceğinizi düşünüyorum. Üzücü kısımlar elbet var ama bendeki üzüntünün çoğunluğu serinin bitiminden kaynaklanıyor. Yani benim duygulandığım kadar duygulanmayabilirsiniz ama seri fazlasıyla güzel. Umuyorum ki seriyi beğenirsiniz. Kendinize iyi bakmanız ve sağlıkla kalmanız dileğiyle!

      Sil
  5. ayyyyy yorma gözleriniiiii sen o zaman ciciş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinlendirmem lazım gerçekten de gözlerimi. Bayağı yordum :)
      Yorumun için çok teşekkür ederimm!!! Kendine çok ama çok iyi bak musmutlu huphuzurlu sağlıkla kal! :)

      Sil