Light Pink Pointer

6 Haziran 2021 Pazar

Five Feet Apart | Film Yorumu

Hepinize selamlar. Bugün sizlere Justin Baldoni tarafından yönetilen Mikki Daughtry ve Tobias Iaconis tarafından yazılan Netflix'ten izlediğim bir filmi inceleyeceğim. Filmin ismi ise başlıkta gördüğünüz üzere “Five Feet Apart”. Sizi daha fazla giriş cümlelerimle boğmak istemiyorum. “Benim düşüncelerim neler?” bölümünde bol bol sohbet edeceğiz zaten.

Ne anlatıyor?

Kistik Fibrozis hastası olan Stella, neredeyse yaşamının çoğunu geçirdiği hastanede klasik bir gün geçirirken B Cepacia hastası olan Will isimli bir çocukla tanışır. Kendisi gibi akciğerlerinde sorun olan Will ile kısa sürede
dostluk kurarlar. Ama bu dostluk birbirlerine dokunamadan ve sadece aralarında 4 adım mesafe olması zorunluluğuyla yürüyecek midir? Peki bu dostluk ya daha farklı duygular beslemelerine sebep olursa? O zaman da birbirlerinden uzak durabilecekler midir?

Benim düşüncelerim neler?

En son ne zaman bu kadar içten ve hissederek ağladığımı hatırlamıyorum. Az önce bitirdim filmi. Hala etkisindeyken sıcağı sıcağına yazayım dedim.

O kadar tatlı o kadar iç acıtıcı bir filmdi ki… İzlerken iliklerime kadar acıyı ve dramı hissettim.

Dokunmanın önemini, sevdiklerimize dokunabildiğimiz için ne kadar şanslı olduğumuzu fark ettim. Bunun değerini bilmemiz gerektiğini ve mümkün olduğunca sarılmayı unutmamamız gerektiğini öğrendim.

Aynı zamanda Stella’nın hastalığına rağmen sürekli gülümsemesi, hayatı sevmesi ve tüm olumsuzluklara karşı dik durup ilerlemesi o kadar güzeldi ki kendisine hayran olmadan edemedim. Stella gibi insanlarla gurur duyuyorum.

Stella ve Will’in aşkı o kadar naif, kırılgan ve sevimliydi ki kalbim ısınarak izledim tüm filmi.

Oyuncuların duyguyu izleyiciye yansıtmada oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Öyle ki birkaç gün filmin etkisinden çıkamayacağım büyük bir ihtimalle.

Filmin kurgusu gerçeğe dayanıyormuş. Kistik Fibrozdan muzdarip Claire Wineland'dan ilham alınmış.

Halimize şükretmemiz ve gülümsemeyi asla unutmamamızı bizlere en güzel ve en acılı şekilde anlatan bu film benim kalbimde en güzel köşelere yerleşti bile. Peki sizce “Five Feet Apart” nasıl, sizin düşünceleriniz neler?

İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Kendinize çok dikkat edin, sağlıcakla, sevgiyle, bol sarılmalı ve gülümsemeli kalın…

Bu filme puanım: 10/10

Oyuncular

Cole Sprouse

Haley Lu Richardson

Moisés Arias

Claire Forlani

Parminder Nagra

Kimberly Hebert Gregory

Emily Baldoni

Gary Weeks

Cynthia Evans

Sophia Bernard



Google'dan bulduğum birkaç alıntıyı da bırakıp gidiyorum. Resimlerin hiçbiri bana ait değildir. Google'dan bulunmuştur. Resimler Spoiler içerebilir.






4 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler. Konusu ilgi çekici gerçekten. Her halimize şükretmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Dediğiniz gibi her halimize şükretmeliyiz. :)

      Sil
  2. tamam izleyip ağlıcam ben de bana neee :)

    YanıtlaSil