Light Pink Pointer

18 Haziran 2020 Perşembe

Yakut Kırmızı | Kitap Yorumu


Hepinize selamlar! Bugün sizlere Kerstin Gier isimli yazarımızın kaleme aldığı “Yakut Kırmızı” kitabının incelemesini yapacağım. Serinin diğer kitapları olan “Safir Mavi” ve “Zümrüt Yeşil” kitaplarını da bu kitabı bitirir bitirmez internetten istettim. Umarım siz de benim gibi bitir bitirmez diğer kitaplarını alacak kadar seversiniz bu kitabı. Çok uzatmadan ve sizi bekletmeden incelememe geçiyorum!

Ne anlatıyor?

Gwendolyn oldukça garip bir ailenin 10. Sınıfa giden bir ferdidir. Ailesi garip dediysem öyle bildiğimiz garipliklerden değil bu gariplik. Gwendolyn’in ailesi zaman yolculuğu yapabiliyor! Bu zaman yolculuğu özelliği, aileden bir genle aktarılmaktadır. Bu gene sahip olan kişiler ise zamanda, hiç bilmedikleri bir tarihe ansızın gidebiliyorlar.
Bu genin Gwendolyn’in kuzeni Charlotte’ta olması beklenirken bir anda Gwendolyn’in geçmişe ışınlanması ile olaylar iyice karışır. Hiç beklemediği ve hazırlıksız yakalandığı bu zaman yolculuğunda Gwendolyn oldukça zor zamanlar geçirecektir. Hiç bilmediği sırlarla dolu yeni yaşantısında kimin masum, kimin kötü olduğu gerçeği de cabası… Zamanda yolculuğa çıkan bu gencin aşka yelken açacak bir durumu yoktur. Peki aşk Gwendolyn’in kapısını çalacak mıdır?

Benim düşüncelerim neler?

O kadar hoş bir kitaptı ki yaklaşık 1 ya da 2 günde bitirdim. Akıcı ve yalın bir dili vardı. Beni az da olsa zorlayan tek şey bazen kimin kim olduğu oldu. Çünkü herkes birbirinin akrabası, kuzeni, anneannesi, dedesi gibi şeyler olduğundan “Bu kimdi?” dediğim zamanlar oldu elbette. Ama o kadar da zorlanmadım. Belli bir sayfa sayısından sonra insan alışıyor ve olay örgüsünü tam kapıyor. Gwendolyn’in ailesinde, evinde ve okulunda bulunmak benim için bir gururdu. Gwendolyn ve en iyi arkadaşı Leslie’nin sohbetleri o kadar samimiydi ki Leslie gibi bir arkadaşım olmasını istedim. Diğer kitap karakterlerinin aksine bana kalırsa Gwendolyn daha bizden biri gibiydi. Benim kalbimde yeri ayrı olan bir karakter oldu Leslie ile beraber.

Serinin diğer kitaplarını oldukça merak ediyorum. Sırlarla bezenmiş bu kitaptan daha neler çıkacağını dört gözle bekliyorum.

İncelememi okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Kendinize çok iyi bakmanızı diliyorum, sağlıcakla ve sevgiyle kalın!

Bu kitaba puanım: 10/10



5 yorum:

  1. Kedin çok tatlı! Adı ne? Bu seri çoktandır okumak istediğim bir seri fakat bir türlü sıra gelmedi, fırsat olmadı. Umarım ben de bir araya sıkıştırabilirim, eğlenceli görünüyor :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedimin adı Sütlaç :)) Onu tatlı bulman beni çok sevindirdi! Umuyorum ki en kısa sürede kitabı okuyabilirsin çok sevimli ve tatlı bir kitap. Kendine iyi bakman ve sevgiyle kalman dileğiyle!♡

      Sil
  2. Yorumun için çok teşekkür ederim sevgili İlkay! :) Gerçekten de şirin bir kitaptı. Umarım diğer kitaplarını da beğenirim. Kendine çok iyi bakman dileğiyle! ♡

    YanıtlaSil
  3. Merak ettiğim serilerden biri ama alma fırsatım olmayınca okuyamadım. Yorumunu okuyunca yeniden hatırladım, fiyatlarını inceleyeyim. Belki alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim! :) Umarım en kısa sürede alma fırsatın olur çok hoş bir seri. Şimdiden iyi okumalar ve sevgiler!!! :) ♡

      Sil