Light Pink Pointer

5 Kasım 2019 Salı

Hakkımda Bilmediğiniz 11 Şey | Mim


Hepinize selamlar! Bugünkü yazımı ayrı bir heyecanla yazıyorum açıkçası. Çünkü kediliyurtodası beni çok güzel bir konuda mimlemiş. Bu mim sayesinde size kendimi daha çok tanıtabileceğime inandığım için fazlasıyla hoşuma gitti. Beni mimlediği için de kediliyurtodasına buradan çok teşekkür ediyorum. O zaman daha fazla uzatmadan yazıma geçeyim!

Kediliyurtodası’nın gönderdiği mime ulaşmak için bu linkin üzerine tıklayabilirsiniz! : Kedili Yurt Odası Mim


1-Kendinde Sevmediğin Özelliğin Nedir?

Sanırım insanlara fazlasıyla güvenmem. O insanla yeni tanışmış olsam da veya her ne kadar benimle samimi olmasa da o kişiye hemen güvenebilirim. Bundan dolayı çeşitli problemler yaşadım elbet ama bu huyumdan neredeyse artık vazgeçtim diyebilirim. Herkese güvenilmeyeceğini anlamam fazla uzun sürmedi. Çok yakınım olsa bile sınırsız güven olmamalı insana. Her şeyin fazlası zarar 

2-En Büyük Takıntın Nedir?

Takıntım yok sanırım.  :)


3-Kimsenin Bilmediği Bir Sırrın Var Mı?

Kimsenin bilmediği bir sırrım yok çünkü illaki güvendiğim kişilerden birine söylemişimdir. Beni rahatsız eden bir şeyse hele bu sır, kesinlikle çözüm üretmeme yardım ederler. O yüzden bir sırrım yok. :)

4-Hayattaki En Büyük Başarın Nedir?

Hayattaki en büyük başarım sanırım gerektiği durumlarda olgunca düşünebilmem. Geçmişte yaşadığım deneyimler beni olgun düşünebilen bir birey haline getirdi. Eskiden en küçük problemde pes ederken şimdi üstünde gayretlice düşünebiliyorum, çözümler üretebiliyorum. Daha da önemlisi geçmişte yaptığım hatalara sürekli dönüp durup takılırdım. Şimdi ise o hatalarım olmasaydı buralara kadar gelemeyeceğimin farkındayım. Hatalarım beni ben yapıyor. Onlara sıkıca sarılıp geçmişimi sevmeye, geleceğime emin ve dişlerimi gösterecek şekilde gülümseyerek adımlarımı atıyorum.  Bence bunlar hayatımdaki en büyük başarılarım.

5-Seni En Mutlu Eden Şey Ya Da Şeyler Nedir?

Pek de şaşırılmayacağı ve bloğumun temasından da anlaşılacağı üzere kitap okumak ve film izlemek. Ama bunların dışında sevdiğim insanlarla zaman geçirmek, dertleşmek, sohbet etmek yanında kahkahalar atabileceğim insanlarla zaman geçirmek. Bir de yağmur yağarken pencereleri açıp yağmurun kokusunu burnuma çekip akciğerlerimin en ücra köşelerine kadar doldurmak. Kalın, yünlü kıyafetlerim eşliğinde. :)

6-En Sevdiğin Ünlü Kim?

Aslında sevdiğim bir grup var. Bangtan Sonyeondan yani BTS. Fazlasıyla sevdiğim ve şarkılarını açıp çılgınlar gibi dans edebileceğim tek şarkıcı olabilirler. Dans etmeyi normalde pek sevmem ama BTS şarkılarında delirip dans etmek ayrı oluyor tabii. Yaklaşık olarak 2 yıldır ARMY’im ve bu beni çok mutlu ediyor. :)

7-Şansa İnanır Mısın? Şans Getirdiğini Düşündüğün Eşyan Var Mı?

Şansa inanıp inanmamam aslında yerine göre değişiyor. Mesela inanmama konusunda şöyle bir örnek verebilirim kendimce, hayatımıza giren hiçbir kimse hayatımıza şans eseri girmez. Bana kalırsa o kişinin hayatımıza girme sebeplerinden biri onun hayatımıza bir şeyler katacağı ve bizim de onun hayatına bir şeyler katacağımız. İyi ya da kötü o bireyden bir şeyler öğreneceğiz ve belki de onun verdiği küçücük bir tavsiye hayatımız boyunca yüzümüzü güldürtecek. Hatta belki de o kişi tam da aradığımız kişidir. Beraber zaman geçirebileceğimiz, iyi günde ve kötü günde yanında olabileceğimiz, hayata beraber atılabileceğimiz kişidir. Yani o kişi aslında bir nevi mükemmel bir kitabın en değerli sayfalarıdır benim için. Bulunmayı bekleyen bir cevherdir. O yüzden böyle güzel, iyi yürekli insanlarla tanışmak, karşılaşmak benim için şans değil birbirini bulma olayıdır.

 8-Hayalindeki Meslek Ve Nedeni?

Aslında iki meslek arasında çoğunlukla kararsız kalıyorum. Bunlardan biri avukat olmak diğeri ise psikolog olmak. Avukat olmak istememin sebebi adaletsizliğe, ayrımcılığa, eşitsizliğe karşı hemen devreye girmem sanırım. Ülkemizdeki en güzel örneği sanırım kadına şiddet. Kadına şiddet konusunda çalışmalar yapıp ülkemizde bu tür olayların kurbanı olan kadınlarımızı savunmak, haklarını korumak isterdim.
Psikolog olmak istememin sebebi ise insanların problemlerine çözüm bulmayı ve insanları dinlemeyi severim. O insanların problemlerini çözüp onların yüzünü gülümsetebilmek hayalim. Karşımdaki kişinin güvenini kazanıp ona yardımcı olabilmek gerçekten mükemmel bir şey. Umarım istediğim iki meslekten birine sahip olurum. 

9-Kafan Bozukken Yaptığın Şeyler Nelerdir?

Genellikle mutsuzsam veya sinirliysem kendimi uykuya veririm veya kitap okuyup o anki ruh halime göre müzikler dinlerim. Çünkü dinlediğimiz o şarkıları söyleyen şarkıcılar da adeta şarkıyla bütünleşiyorlar. Sanki o şarkıda geçen her şeyi yaşamışlar gibi duygularla söyleyip bizim de o duyguyu hissetmemizi sağlıyorlar. Birçoğu da belki de besteledikleri o şarkılardaki her bir cümleyi teker teker yaşamıştır. O cümleler belki de hayatında hep bir iz olarak kalmıştır.  Bilemeyiz. Ama bildiğimiz tek şey o şarkıların bizde muazzam duygular uyandırdığıdır. Kitaplar da öyle. Her bir sayfası bir yaşanmışlık kokuyordur. O yüzden kafam bozukken bu tür faaliyetleri tercih ediyorum.

10- En Sevdiğin Film Ya Da Dizi?

En sevdiğim film… Aslında sevdiğim bir sürü film var ama aralarından bir tercih yapacak olsaydım sanırım  “Aynı Yıldızın Altında” , “Sierra Burgerss Is A Loser” veya “Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu” adlı filmleri seçerdim. Evet, bir tercih yapmadım üç tercih yaptım ama ne yapayım hepsi çok güzeller. Seçemiyorum. Hepsini izlemenizi öneririm hatta 2 tanesinin incelemesini yapmıştım. Hemen bırakayım linkini.

“Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu” adlı filme yaptığım inceleme için bu linke tıklayabilirsiniz: Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu İncelemesi 

“Sierra Burgerss Is A Loser” adlı filme yaptığım inceleme için yazının üzerine tıklayabilirsiniz: Sierra Burgerss Is A Loser İncelemesi 

11-Kendine Hangi Sorunun Sorulmasını İsterdin Ve Cevabı Ne Olurdu?

Heyecanla okuyup heyecanla bitirdiğim kitabın sorulmasını isterdim. Buna cevap olarak da Marie Lu’nun “Genç Elitler” adlı serisi derdim.

“Genç Elitler” adlı kitabın incelemesini de yapmış bulunmaktayım, incelemeye ulaşmak isterseniz yazının üzerine tıklayabilirsiniz: Genç Elitler İncelemesi

Beni mimleyen kediliyurtodası’ndan gördüğüm kadarıyla 5 kişiyi mimlemek zorunluymuş. Kimler mimlendi veya kimler yazdı bilmiyorum ama bende birkaç kişiyi mimleyeyim o halde.


Şemsiyenin Altındaki Kız: http://semsiyeninaltindakikiz.blogspot.com/


Umarım bu yazım hoşunuza gitmiştir.  Mimlediğim kişilerin de cevaplarını çok merak ediyorum. Tekrardan beni mimlediği için kediliyurtodası’na teşekkür ediyorum. Bir sonraki incelememde görüşmek üzere sevgili okuyucularım!

29 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Merhabalar! Aslında Hakkımda Bilmediğiniz 11 Şey Mimi olacaktı ben yanlışlıkla 13 yazmışım :D Umarım daha fazla bu tarz mim gelir de maddeler artar diyelim o zaman. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın. Sevgiler!

      Sil
  2. Cevapların gerçekten samimi olmuş, ellerine sağlık. Kitap okumaktan vazgeçmeyelim hiç <3 ben de en yakın zamanda cevaplayacağım , sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ince düşünceli yorumunuz için çok teşekkür ederim! Kitap okumaktan ASLA vazgeçmeyelim. Cevaplarınızı çok merak ediyorum :) Sevgileeeeer! <3

      Sil
  3. Öncelikle mim için çok teşekkürler. Ben de yaptım.
    https://beydaninkitapligi.blogspot.com/2019/11/mimlendim-ve-mimledim-49-hakkmda.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın zamanda miminizi okumaya çalışacağım. Yorumunuz için de çok teşekkür ederim. Kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  4. güzel bir mim olmuş takıntılı olmamanıza da sevindim zira çok sıkıntı veriyor ayrıca umarım avukat olursunuz sanki o mesleği daha çok istiyorsunuz gibi geldi bana saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu harika yorumunuz için. Evet takıntı baya sıkıntı yaşatıyor insana. Evet aslında daha çok avukat olmak istiyorum :) Umarım dediğiniz gibi avukat olabilirim. Bu muhteşem yorumunuz için tekrardan çok teşekkür ederim! Sevgiler!

      Sil
    2. Bloğunuzu takibe aldım saygılar sevgiler bizden

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim. Size de saygılar ve sevgiler! :)

      Sil
  5. Çok samimi dolu dolu cevaplar vermişsin.Çoğu blogger psikolog olmak istemiş sen de onlardansın :).Aslında çok güzel bir meslek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin bu samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Evet avukatlığın yanı sıra psikologluğu da düşünmüyor değilim. Kesinlikle çok güzel bir meslek. Hayırlısı ne ise o olur inşallah. Tekrardan çok teşekkür ederim yorumunuz için kendinize iyi bakın. Sevgiler! :)

      Sil
  6. ne güzel yazmışsın.:)
    kullandığın görseller de bilmem kaçıncı hayao miyazaki filmi seyretmeme vesile oldu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^^
      Bir anime daha izlemenize vesile olmak bana fazlasıyla mutluluk verdi. Kendinize iyi bakın sevgileeer! :)

      Sil
  7. Canım Patatesimmm! Eylül çok teşekkür ederim ayrıca BTS BTS!!!! ÇIĞLIK ÇIĞLIKKKKKK! Şimdi geldim yorumundan yoğunluktan ancak okuyabildim hemen yazmaya giriyorum. Gerçi çoğu cevabımız benziyor ama olsunnduuu şu açığı bir kapatalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selaaaaaam! Yorumunuz çok şeker okurken o kadar mutlu oldum ki yüzümde gülücükler açtı! :)
      Blogger'da ARMY bulmak beni çok mutlu etti bunlardan biri kesinlikle sizsiniz. Yazılarınızdan gerçekten içtenlik ve samimiyet akıyor. Çok teşekkür ederim bu mükemmel yorumunuz için. Cevaplarınızı mutlaka bekliyorum kucak dolusu sevgiler ve öpücüklerrr! ^^

      Sil
  8. Selam! Yorumunu gördüm ve hemen geldim. Mimlediğin ve bu güzel cevaplarını okuyabildiğim için aşırı mutlu oldum. En kısa zamanda yazıp yayımlayacağım bende :)
    Bu arada aynı yıldızın altında.. Ne şahane filmdi değil mi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam! Mutlu olmanıza çok sevindim. Mimleyeceğim kişileri aklımdan geçirirken hemen sizi düşündüm. İyi ki de düşünmüşüm :)
      Ben de sizin cevaplarınızı fazlasıyla merak ediyorum yazınızı yayınladığınızda mutlaka okuyacağım.
      Aynı Yıldızın Altında... Kesinlikle mükemmel bir film. Bir sürü güzel mesaj veren aşırı duygusal ve aşırı yürek burkan bir film.
      Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Mutlaka cevaplarınızı okuyacağım. Sevgilerrrrr! ^^

      Sil
  9. mimledim seniiiiiii hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa! Çok teşekkür ederim. Hemen geliyorummm. Heyecanlandım :)

      Sil
  10. ay blogunun saatini değiştirsen yaaa. ayarlar saatler istanbul gmt 2 gibi bişi olcaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır mutlaka değiştireceğim. Sanırım biraz ayarları kurcalamam gerekecek. :)

      Sil
  11. heey iyisin de miiiii görünmüyon peeek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hiç sorma :) Çok yoğunum bu aralar. Bugün hem mimi hem de bir kitap incelemesi ile geri döneceğim inşallah :)

      Sil
  12. Çok teşekkür ederim. İnan yorumunu okurken o kadar mutlu oldum ki! Beni böyle tanımlaman çok hoşuma gitti. Tekrardan çok teşekkür ederim. Matematikle aramın pek iyi olduğunu söyleyemem sanırım :) Ama matematiğe rağmen hukuk okuma düşüncesi... Güzel geliyor :) Psikolog olmayı da çok düşündüm aslında. Hatta bir yanım bana iyi bir psikolog olabileceğimi söylüyor. Umarım ikisinden biri olurum. Tekrardan bu ince düşünceli yorumunuz için çok teşekkür ederim günüm sayenizde aydınlandı :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Deep sayesinde ziyaret ettim sayfanızı😊Ne güzel, ne kadar samimi bir mim yazısı olmuş. Emeğinize sağlık diyor ve gönlünüzden geçen,en mutlu olacağınız işi yapmanızı tüm kalbimle diliyorum🙏Sevgiler🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim o kadar mutlu oldum ki bu güzel dileklerinizi okuyunca inanın çok ama çok iyi geldi. Çok teşekkür ediyorum tekrardan ve tüm kalbimle gününüzün en iyi şekilde geçmesini diliyorum. Sevgiler! :)

      Sil
  14. Çok güzel bir blogunuz varmışş takipteyim 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim o zaman bloğuma hoş geldiniz! :)

      Sil