Light Pink Pointer

20 Ağustos 2019 Salı

Büyülü Eşyalar Koleksiyoncusu | Kitap Yorumu


Herkese selamlar! Bugün çok beğendiğim bir kitabın incelemesini sizlerle paylaşacağım. Bu kitap ise Peren Ercan’ın kaleme aldığı “Büyülü Eşyalar Koleksiyoncusu”. Kitap hakkındaki düşüncelerimi incelememin en sonunda bulabilirsiniz. O zaman şimdi incelememe geçeyim! ^^

Ne anlatıyor?

Samet adındaki ana karakterimiz bir büyülü eşya koleksiyoncusudur. Büyücüler ile Koleksiyoncular arasındaki fark ise Koleksiyoncular büyü yapamaz. Koleksiyoncular sadece buldukları büyülü eşyaları sahiplenen ve gerektiğinde onları kullanan bireylerdir.

Samet adındaki koleksiyoncunun her gencin hayatında olabileceği gibi bir kadın vardır. Bu kadının ismi Arzu’dur. Sevgilisi ile tanıştıklarında ve sohbet ettiklerinde Arzu Samet’e mesleğini sorduğunda Samet “Büyülü Eşyalar Koleksiyoncusu” der. Arzu elbette ki bu cevabı saçma bulur ve tatmin olmaz. Samet’in evini görmeye gider. Samet bu beklenmedik ziyaret karşısında şaşkına döner ama sevgilisini evine alır. Arzu’nun az çok ne için geldiğini bilmekteydi. Samet mesleğinin Büyülü Eşyalar Koleksiyoncusu olduğunu söylerken ne kadar ciddi olduğunu göstermek için Arzu’ya büyülü eşyalarını göstermeye başlar. Her ne kadar “Bir kadını etkilemek için asla büyü kullanmayın.” lafını bilse de Arzu’ya yine de eşyalarını gösterir.

Kitabın konusu zaten burada başlıyor. Samet’in Arzu’ya gösterdiği tüm büyülü eşyaların bir hikâyesi var. Kitap, Samet’in bir gün boyunca Arzu’ya gösterdiği büyülü eşyaların hikâyeleri ve Samet ile Arzu’nun ilişkisi üzerine kurulmuştur.

Büyülü eşyaların her birini Arzu’ya gösterir. Arzu aslında Samet’le olan ilişkisinden pek memnun değildir. Günün sonuna kadar Samet’le olan ilişkisi üzerine düşünür ve günün sonuna kadar da büyülü eşyaların gösterildiğinde ve hikâyeleri bittiğinde bir karar vermesi gerektiğinin farkındadır. Samet için de bu zorlu bir aşamadır. Samet günün sonuna kadar Arzu’yu etkilemek durumundadır. Yoksa ilişkisi beklenmeyen üzücü bir sonla sona erebilir. Peki, sonuç ne olacak? Hepsi ve daha fazlası için kitabı okumanız gerekiyor. Hiç şüpheniz olmasın ki kitabı aldığınıza ASLA pişman olmayacaksınız. Şimdiden keyifli okumalar!

Benim düşüncelerim neler?

 Kitabın her sayfası büyüleyiciydi. En çok hoşuma giden şey her eşyanın geçmişte bir hikâyesi olması ve bu hikâyenin yazar tarafından muazzam bir şekilde kurgulanması. Aşırı hoşuma giden bu kitapta tek rahatsız olduğum şey Arzu ile Samet’in ilişkisidir. Arzu fazlasıyla “erkeksilik” bekleyen ve ilk adımı sürekli erkek tarafının atmasını bekleyen bir karakter olmakla birlikte Arzu karakterini çok sevdiğimi söyleyemem. Aynı zamanda Arzu’nun sanki ilişki zorla devam ediyormuş gibi bir havası var. Ama Samet’in çocuksu heyecanı ve davranışları çok masum gözüktü gözüme. Kitap genel olarak çok güzeldi ve başarılıydı. Yazarı bu başarısından dolayı ve bu mükemmel kitap adına kutluyor başarılarının devamını diliyorum!

Umarım sizde bu incelememi beğenmişsinizdir. Bir sonraki incelememde görüşmek üzere hoşça kalın! ^^


4 yorum:

  1. Çok güzel bir tanıtımdı, merak uyandırdı bende. Teşekkürler, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Sizde bir etki uyandırabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  2. İnceleme için çok teşekkür ederim. Kitabı beğenmeniz beni ayrıca mutlu etti. Arzu, tam da sizde uyandırdığı hisleri oluşturması için tasarlanan bir karakterdi. Amacına hizmet ettiğini görmek güzel.

    Yazarken benim de en keyif aldığım yerler eşyaların hikayesiydi. Peki, sizin en sevdiğiniz büyülü eşya hangisi oldu?

    Bu arada, her ne kadar anonim görünsem de ben Peren :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Sizden yorum almak benim için çok önemliydi. Aynı zamanda beni İnstagram'da paylaşmanız ayrıyetten beni çok mutlu etti :) Çok ama çok teşekkür ederim bu ince davranışınız için! En sevdiğim büyülü eşya sanırım Duyguları Kontrol eden Saatti. Çünkü duyguların kitapta da belirttiğiniz gibi tek yönlü olmadığını gösteren mükemmel bir eşya. Tekrardan yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Başarılarınızın devamını diliyorum ve diğer kitaplarınızı da merakla bekliyorum :) Sevgiler!

      Sil