Light Pink Pointer

12 Haziran 2019 Çarşamba

Ayla | Film Yorumu


Selamlar hepinize! Bugün sizinle dün izleyip hıçkıra hıçkıra ağladığım “Ayla” filminin incelemesini paylaşacağım. Can Ulkay’ın yönetmenliğini yaptığı ve Yiğit Güralp’in kaleme aldığı 27 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan film, beyazperde de 5 üzerinden 4,6 puan alacak kadar mükemmel. O zaman size hemen bu harika filmin incelemesini yazmaya geçeyim.


Ne anlatıyor?


1950 tarihinde başlayan Güney Kore ve Kuzey Kore savaşına yardım için giden Türk askerlerimizden Süleyman Dilbirliği, Güney Kore topraklarına adımını atar. Asker arkadaşlarıyla beraber gecenin zifiri karanlığında yol alırlarken Kuzey Kore askerleri karşılarına çıkıp ateş etmeye başlar. Türk askerleri de karşılık verir. Kuzey Kore askerlerini atlatınca dikkatlice ilerlemeye devam ederler.

O sırada Süleyman bir sürü ölü bedenin ortasında oturup artık hayatta olmayan annesinin soğuk ve cansız elini tutan küçük bir kız çocuğu görür. Kız çocuğu şok olmuştur bu yüzden konuşamamaktadır. Süleyman kıza elini uzatır. Kız ilk başta çekinse de sonra Süleyman’ın elini tutup kucağına gider. 5 yaşlarında olan bu kızla arkadaşlarının yanına döner. Kıza ne olacağını ve nasıl bakacaklarını bilmeseler de elbette ki kızı alıp götürürler. Sabah olduğunda ise kızın ismini sorarlar ve kız cevap vermez bu yüzden de askerler kendileri kıza verecekleri bir isim düşünmeye başlarlar. Süleyman “Ay gibi yüzü var, zaten ay ışığında bulduk.” diyerek kızın isminin Ayla olmasına karar verir. Güney Kore’de bulunduğu bu zaman dilimi boyunca Ayla’yı sahiplenir. Ayla da Süleyman’ı çok sever. Hatta Süleyman, Ayla’nın babası olur. Zaman ilerledikçe Ayla Süleyman’dan öğrendiği kadar Türkçe konuşmaya başlar. Süleyman elbet bir gün Güney Kore’den evine dönecektir. Bu zaman yaklaştığında Ayla’ya ne olacak? Bu sorunun cevabını öğrenmek ve daha fazlası için bu duygusal filmi izlemenizi öneririm. Şimdiden iyi seyirler!

Benim düşüncelerim neler?

Ayla kesinlikle mükemmel bir film. Her sahnesinde farklı farklı duygular içermekte. Ağlarken hıçkırmamak için kendimi zor tuttum. Türk askerimizin gösterdiği cesaret sayesinde gururlanmamak elde değil. Filmin aslında gerçek bir olaydan esinlenilmesi beni çok etkiledi ve filme daha çok bağlanmamı sağladı. İşte Güney Kore ve Türk kardeşliği!

Umarım sizde beğenirsiniz tekrardan iyi seyirler!


Oyuncular



İsmail Hacıoğlu,  Kim Seol,  Ali Atay,  Damla Sönmez,   Murat Yıldırım,  Çetin Tekindor,  Caner Kurtaran,  Lee Kyung Jin,  Erkan Petekkaya,  Ali Barkın,  Altan Erkekli,  Taner Birsel,  Mehmet Esen,  Meral Çetinkaya,  Johnny Young,   Cade Carradine. 

4 yorum:

  1. Bence Türklerin şu ana kadar yaptığı en iyi film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Hakkını vererek yapmışlar. İzlediğim en güzel duygusal film olabilir :)

      Sil
  2. Ayla filmi gerçekten çok etkileyici ve duygusal. Oyuncuların duyguyu hissettirmiş olması da büyük başarı tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İncelememde de belirttiğim gibi filmin gerçek bir hikayeden alınması ve sanki oyuncuların gerçekten bu savaşı yaşamış gibi rol yapmaları beni çok etkiledi açıkçası.

      Sil